Mitä hyötyä levy yhtiöistä on nykyaikana – osa 1

Music-industryLYhä useammat artistit ovat päättäneet kulkea tiensä yksin, ilman minkäänlaista apua levy – yhtiöiltä tai managereilta. Uudet tavat saada huomiota ja markkinoida itseään esimerkiksi sosiaalisen median avulla, ovat vähentäneet huomattavasti levy – yhtiöiden merkitystä. Internet on myös pullollaan erilaisia lähteitä, kontakteja ja apuvälineitä joilla aloittelevat tähdet luovat uraansa.

Levy – yhtiöistä on kuitenkin hyötyäkin. Esimerkiksi budjetti on usein levy – yhtiöillä huomattavasti suurempi kuin mitä yksityinen artisti voi mahdollistaa ja tietyt kontaktit on lähes mahdoton saada ilman apua.

  • Kansainvälinen ja kansallinen markkinointi

Vaikka artisti pääsisikin itsenäisesti kohtalaisen suosion piiriin, usein pyydetään levy – yhtiöiltä apua suurempien kuuntelijoiden haalimisessa. Yksityisetkin artistit voivat saada kappaleensa radioon, levy – yhtiöillä on kuitenkin huomattavasti suuremmat mahdollisuudet tähän ja näin artistin musiikki kantautuu jokapäiväisten kuuntelijoiden korville. Levyjen levittäminen maailmanlaajuisesti on myös helpompaa yhtiön avulla ja sama koskee esimerkiksi maailmanlaajuisia kiertueita.

  • Apua luotettavan tiimin kasaamiseen levy – yhtiöltä

Jotta kuuntelijat kiinnostuvat helpommin artistista, on tuotettava laadukasta musiikkia ja tähän on saatava vahva tiimi taakse. Tämä tarkoittaa managerin, mainostajan, lakimiehen ja muiden tarvittavien tahojen palkkaamista. Heidän tehtävänään on auttaa kaikilla musiikkialan osilla ja näiden kustantaminen vie paljon käteistä. Levy – yhtiöiden kanssa suurin osa tiimistä sisältyy sopimukseen ja kaikki tarvittava apu on heti tarjolla.

  • Edistyminen ja uhrattava aika

Jos halutaan musiikkialan huipulle, tarvitsee artistin yrittää kokopäiväisesti ja usein homma menee ylitöiksi. Jotta tämä onnistuisi, monet hylkäävät päivätyönsä ennen tulojen saapumista, toivoen että uhraus uralle kantaa hedelmää. Lopputuloksena on kuitenkin yleisesti artisti joka käy laulamassa tai soittamassa pienissä paikoissa, saaden minimipalkkion ja eläen hyvin niukasti.

Levy – yhtiöt voivat auttaa jo uran alussa, esimerkiksi ennakkorojaltien muodossa. Yhtiöt voivat siis antaa artistille tietyn summan heti sopimusta allekirjoittaessa ja tämä maksetaan takaisin myöhemmin saaduista rojalteista. Ennakkorojaltit ovat kuin laina, mikä mahdollistaa artistin uhrautumisen musiikille ilman tarvetta asua kadulla. Riskinä on jos rojaltit joudutaan maksaa takaisin, vaikka tuottoa ei tulisi. Tällainen sopimus voi aiheuttaa artistille pahan velkaantumisen eikä vie uraa eteenpäin lainkaan.