Mitä hyötyä levy yhtiöistä on nykyaikana – osa 2

music_industryLevy – yhtiöistä on paljon hyötyä artistille, mutta kaikki eivät enää valitse tätä vaihtoehtoa. Se voi kuitenkin mahdollistaa artistille suosiota tavoilla, joihin ei muuten pääsisi ollenkaan käsiksi.

  • Levy – yhtiöiden mahdollistama uskottavuus ja maine.

Vaikka musiikkimaailma on muuttunut ja sen pelisäännöt kehittyvät jatkuvasti, on levy – yhtiöillä yhä tärkeä asema alalla. Ne ovat musiikin kuljettava voima ja niitä kunnioitetaan suuresti. Levy – yhtiöt voivat antaa aloittelevalle artistille sellaista uskottavuutta ja luotettavuutta jota on vaikea tai jopa mahdoton tavoittaa ilman yhtiön apua.

Ne artistit ja artisti ryhmät jotka saavat sopimuksen, saavat samalla huomiota. Kun muut alan ammattilaiset, esimerkiksi tapahtumanjärjestäjä, promoottorit ja musiikki ohjelmat etsivät itselleen artisteja, tarkastellaan myös niiden taustaa levy – yhtiöiden kanssa. Ne joilla on sopimus, nähdään luotettavina ja varmoina valintoina, joiden musiikkia kannattaa tavoitella.

Jotkut tahot eivät edes suostu työskentelemään sellaisten artistien kanssa, joilla ei ole levytyssopimusta. Näissä tilanteissa ainut keino kiertää sääntö on tuntea joku kyseisen tahon sisältä ja päästä piireihin itse.

  • Tulot ja niiden nousu

Musiikkialalla on täysin mahdollista työllistää itsensä artistina ja tienata tarpeeksi elämiseen. Vaikka artistin työ vaatii paljon vaivaa, on uusi teknologia ja nykymaailma mahdollistanut yhä useampia reittejä uran aloittamiseen ja huipulle pääsemiseen. Vaikka levy – yhtiöltä saisikin apua, ei se takaa suurempaa palkkaa kuin ilman yhtiötä toimiva artisti voisi saada. Kuitenkin ne artistit jotka tekevät sopimuksen levy – yhtiön kanssa, ja käyttävät näiden tarjoamia mahdollisuuksia täysillä, voivat päästä käsiksi huomattavasti suurempiin palkkapusseihin kuin yksityiset artistit.

Esimerkiksi kansainvälinen musiikin levitys voi tuoda huomattavasti enemmän rojalteja ja luoda kansainvälistä suosiota. Rojalteja saadaan samalla myös keikkailusta, musiikin käytöstä maailmanlaajuisesti erilaisissa mainoksissa ja fanituotteiden myynnistä. Vaikkakin mahdollisuudet tämänkaltaisen suosion saavuttamiseen ovat erittäin pienet levy – yhtiönkin avulla, mutta ilman tätä se on täysin mahdotonta.

Loppupeleissä levy – yhtiön yhteistyö voi olla sekä palkitsevaa että riskipeliä. Huonon sopimuksen sattuessa kohdalle, on suurimpana riskinä velkaantuminen ja muut ongelmat. Yksinään toimivan artistin ei tarvitse pelätä jäävänsä levy – yhtiön alle ja tämä saa päättää itse kaiken, esimerkiksi markkinointiin liittyvät kysymykset. Toisaalta vain levy – yhtiöt voivat tarjota tiettyjä mahdollisuuksia, eikä ainakaan toistaiseksi yksikään artisti ole kohonnut supertähdeksi ilman näiden apua.