Mitä vaaditaan jotta artisti pääsee huipulle?

artistMoni haaveilee artistin urasta jo lapsena, mutta huipulla on tilaa vain harvoille. Levy – yhtiöt etsivät riveihinsä jatkuvasti uusia lahjakkuuksia ja näille paikoille riittää pyrkijöitä. Suurimmankin suosion saavuttaneet artistit ovat joskus aloittaneet pohjalta ja monien vaiheiden, sekä suuren työn jälkeen päässeet huipulle.

Artistilta vaaditaankin monia asioita, jotta ura lähtisi nousuun.

  • Ääni

Jos laulaja tahtoo huipulle, on lauluääni ja sävelkorva artistin työväline ja instrumentti. Hyville laulajille löytyy aina tilaa, oli se sitten suurien tähtien joukossa tai pienemmissä paikallisissa kuoro- tai teatteriryhmissä.

  • Nykyaikainen

Jos kuuluisuutta halutaan, on tuotettava musiikkia, joka on muodissa. Erityisesti pop – musiikki muuttuu jatkuvasti suuntauksiltaan ja näissä on pysyttävä mukana tinkimättä silti täysin artistin omista suuntauksista. Kuitenkaan täysin kuolleita musiikin lajeja ei kannata tuottaa, tuskin kukaan on saanut maailmanlaajuista suosiota tuottamalla virolaista kansanmusiikkia tai suomalaista humppaa.

  • Täyttää tyhjiön

Koska artisteja on markkinoilla runsaasti, tämä on yksi vaikeimmista uran tehtävistä. On etsittävä paikka, mikä kukaan muu artisti ei vielä täytä, tai täyttää sen puutteellisesti. Jos uusi artisti tuottaa hyvin samankaltaista musiikkia kuin miljoona muuta, isomman nimen omaavaa artistia, ei tämä yleensä pääse pitkälle. Jos taas suuntauksessa ei tällä hetkellä ole suosittuja artisteja, tai niitä on vain muutama, kannattaa tähdätä täyttämään kyseistä rakoa.

  • Ulkonäkö ja ilmiöt

Ainoastaan lauluääni ei ole se, millä nykyään päästään suosioon. Vaikka äänellä löytyykin usein jonkin näköinen työpaikka, tarvitaan myös ulkonäköön liittyviä piirteitä. Muoti sekä erilaiset ilmiöt tavoitellun ulkonäön suhteen vaihtelevat jatkuvasti ja aloittelevan artistin on tärkeää pyrkiä pysymään vaaditulla tasolla. Ulkonäön suuntauksia on kuitenkin useita, joten jokainen artisti voi valita itselleen sopivan tyylin.

  • Mielipiteet ja huomion haku tempaukset

Joiltain artisteilta puuttuu molemmat, sekä ääni että ulkonäkö. Nämä korvaavat puutteensa erilaisilla tempauksilla jotka aiheuttavat paljon keskustelua. Suosio perustuu enemmän henkilön mielipiteisiin ja huomion hakuun liittyviin tempauksiin, kuin itse tuotteeseen, eli musiikkiin.

  • Yhteistyö muiden musiikin alan ammattilaisten kanssa

Erityisesti aloittavan artistin on tehtävä yhteistyötä alan ammattilaisten kanssa. Joillain artisteilla nousee hyvin nopeasti jo pieni suosio päähän. Nämä vaativat esimerkiksi levy – yhtiöiltä ja konserttipaikoilta epärealistisia asioita ja tämä johtaa nopeasti huonoon maineeseen. Huono maine musiikkimaailmassa aiheuttaa sen, ettei kukaan työskentele artistin kanssa enää ja suosio hiipuu unholaan.